Abbey Clancy pratar höststil och sin senaste edit med F&F

By | September 5, 2023

Para ihop en levnadskostnadskris med en aldrig tidigare skådad mängd säsongstrender (vi ser dig Westerncore, mermaidcore, Barbiecore *och* tenniscore) och att veta vad garderoben ska investera dina surt förvärvade pengar i blir plötsligt mycket mer förvirrande. Gå in: Abbey Clancys senaste samarbete med F&F, en höstkollektion av trendledda plagg till överkomliga priser.

Modellen och fyrabarnsmamman slog sig först ihop med Tescos egna klädmärke för två år sedan. Efter en jeanskollektion, badkläder och en barnkollektion – modellerad av hennes egna bedårande barn, inte mindre – är hon tillbaka med sitt senaste erbjudande.

Abbey berättade Kvinnors hälsa, ‘F&F Edit är min favorit hittills och den som jag känner verkligen speglar min stil. Jag ville samla en kollektion som inkluderade de riktiga ögonblicken i höststil men som var prisvärd och tillgänglig!’

Med tillstånd av F&F

En snabb rullning genom Abbeys Instagram-flöde visar att 37-åringen repeterar massor av årets största trender på röda mattan, från korsetter till cut-outs och skira klänningar. “Jag älskar mode, så det är alltid kul att ha kul med det och spela in i olika trender.”

Men när det kommer till hennes vardagslook, säger Abbey, “min personliga stil har alltid varit klassisk” och det är detta som gav inspirationen till redigeringen. “Neutral klädsel är något jag verkligen gillar”, så det är ingen överraskning att se en färgpalett av svart, grått, grädde och brunt.

abbey clancy f och f

Med tillstånd av F&F

Dessa nyanser är inte bara ett enkelt sätt att utnyttja den tysta lyxiga estetiken som gjorts populär av kändisar som Gwyneth Paltrow och Sofia Richie, det betyder också att delarna enkelt kan stylas omväxlande. Utan tvekan en nödvändighet för en praktisk arbetande mamma. “Vårt liv är alltid så hektiskt mellan jobbet och barnen, så för mig handlar det om uppmärksamma köp som håller mig trendmässigt.”

Och det går inte att förneka att Abbeys schema är fullspäckat. Förutom att spela i den nya Victoria’s Secret UK-kampanjen spelar hon och hennes man, den förre engelske fotbollsspelaren Peter Crouch, in deras enormt framgångsrika Therapy Crouch podcast tillsammans med parets första bok med samma namn som släpps nästa månad. “Jag skulle inte kunna leva utan de viktigaste grunderna som hjälper till att få ihop en outfit. Jag bär mycket två delar, så det är viktigt för mig att ha enkla toppar att styla med, tillägger hon.

abbey clancy f och f

Med tillstånd av F&F

Med skräddarsydd, ytterkläder och väsentliga lager i lager, (vi tittar på den långärmade kroppen som är en stor dupe för SKIMS shapewear men till en bråkdel av priset – £14 skulle du tro) är vi svåra att välja en favorit. “Jag skulle säga för mig, den höghalsade krämiga midiklänningen är en riktig “Jag kan inte fatta att den kommer från en stormarknad”. Den är gjord i en underbar ribbstickad kvalitet så ser riktigt high end och chic ut!

abbey clancy f och f

Med tillstånd av F&F

‘Aviator-kappan är också en så klassisk och fantastisk kvalitet, de ser bra ut tillsammans. Jag älskar att para [the dress and coat] med mina knähöga krämstövlar.’

Och det är den där kappan som Abbey tror att hennes döttrar kommer att eftertrakta. “Flickorna älskar mode! De prövar alltid mina kläder; det förvånar mig aldrig vilken typ av outfit de slutar med att sätta ihop. Båda tjejerna har jobbat med F&F och älskar det, Liberty älskar det speciellt, jag är säker på att hon kommer att prova min flygare när jag inte tittar.’

abbey clancy f och f

Med tillstånd av F&F

abbey clancy f och f

Med tillstånd av F&F

Abbeys känsla för personlig stil kan verkligen kännas i varje del av F&F Edit, men hon har inte alltid varit så säker på sina modeval. På frågan om vilka stilråd hon skulle ge till sitt yngre jag, svarade hon: ‘Lita på din magkänsla, känn dig säker på din egen hud och oroa dig inte så mycket för vad folk tycker. Och investera i viktiga kvalitetspjäser som aldrig går ur mode!’

Att ha en känsla av kvalitet och livslängd inom sortimentet var verkligen viktigt för Abbey från de första stadierna av att väcka kollektionen till liv. När allt kommer omkring, om hon hittar något hon gillar tenderar hon att hålla fast vid det. “Jag har använt Rimmel lip liner i Cappuccino i ungefär 20 år, jag älskar det!!”

abbey clancy f och f

Med tillstånd av F&F

Med Abbeys kollektion perfekt anpassad till hennes barns återgång till skolan (och många kvinnor som använder tiden för att också investera i en ny garderob för sig själva), vad ser hon mer fram emot med den nya säsongen?

Sommaren närmar sig sitt slut, liksom cocktails på stranden och stora luncher och middagar. Jag är redo att gå tillbaka till gymmet för att känna mig frisk och pigg. Jag har hunnit med lite under sommaren men inte så mycket som jag skulle vilja. För mig handlar fitness mer om mental hälsa. Jag mår bra efter att jag har tränat. Jag älskar att rida min häst, boxning och pilates.’

abbey clancy f och f

Med tillstånd av F&F

F&F Edit finns att handla nu i utvalda F&F Tesco-butiker och online på next.co.uk. Hela sortimentet finns i storlekarna 6-22.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *