Dold pärla Birmingham klädbutik som säljer Boohoo, PrettyLittleThing och Missguided för £5

By | August 12, 2023

Om du shoppar kläder på en budget i Birminghams centrum är Primark förmodligen det första stället du skulle åka till. Men det verkar som att jag inte är den enda som har märkt att Primarks priser smyger sig på sistone.

Det är bara att vänta, antar jag – det verkar hända överallt. Men min käke slog nästan i golvet under en resa till stan nyligen när jag såg en trenchcoat som såldes för £45. Vissa Primark-fans på sociala medier har också kommenterat att återförsäljarens priser inte är vad de brukade vara.
Välgörenhetsbutiker, vintagebutiker och second hand-sajter som Depop och Vinted är bra alternativ för billiga kläder – och att köpa begagnade är bättre för planeten. Men jag var angelägen om att se vilka prisvärda klädbutiker Birminghams centrum hade att erbjuda och om någon av dem var billigare än Primark.

Läs mer: Marks and Spencer £17 “bantande” leggings som shoppare föredrar framför jeans

Den första butiken jag passerade med potential var Poundland. Butiken på Corporation Street har en Pep&Co – Poundlands egen lågprismodekedja – inne.

Jag förväntade mig inte att hitta mycket där för en pund, men jag hoppades att kläderna skulle vara billigare än Primarks. En del av prylarna kändes som att de skulle falla sönder efter några användningar, men jag hittade några ädelstenar – en krämig jeansjacka för 16 pund, en tjock rosa kofta för 12 pund och en snygg rutig jacka med dragkedja för 16 pund. Det var dock inte riktigt så billigt som jag hade förväntat mig för en pundbutik – liknande priser som de jag hade sett i Primark.

Jag gick rakt förbi butiken först – sedan fångade “allt £5 eller mindre skylten” min uppmärksamhet(Bild: Emily Collis/BirminghamLive)

Mitt nästa stopp var Oasis-marknaden – gömd på Priory Square. Jag brukade köpa allt där under tonåren och jag minns att priserna var billiga. Det såg inte ut att ha förändrats ett dugg – och det fanns en vintagebutik precis bredvid entrén. Det är en annan värld än Primarks mode så svårt att jämföra, men priserna, även om de var högre än Primarks, var rimliga, särskilt som en del av föremålen var från stora varumärken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *