Fördelarna med en konsekvent plan för finansiella mål

By | August 8, 2023

Så du vill ha en sund relation med din ekonomi och förbereda dig för pensionen, men du är inte säker på var du ska börja eller hur du ska ta dig dit. Med Money Talks beskriver tre personer i olika livsstadier sin erfarenhet av att arbeta med en finansiell professionell för allra första gången. Som det visar sig är det aldrig för tidigt eller sent att chatta igenom dina mål med någon som kan hjälpa.

Som en egenföretagare terapeut har min månatliga variation i min inkomst länge fått mig att känna att jag inte effektivt kunde budgetera eller spara (mycket mindre plan för pensionering). Lägg till min snabbt växande kreditkortsskuld så kändes min ekonomi särskilt utom kontroll. Jag ville inte ens ta det första budgeteringssteget att bedöma min månatliga hemlön jämfört med mina personliga utgifter, eftersom jag var rädd för vad jag skulle hitta. Men efter att jag nyligen hade chansen att diskutera min ekonomi med finansproffs från Fidelity Investments som uppmuntrade mig att kartlägga exakt vart mina pengar verkligen tog vägen varje månad, kunde jag göra något som jag inte trodde var inom min räckhåll: utveckla a konsekvent planerar att betala av min kreditkortsskuld och arbeta mot mina ekonomiska mål.

Konsekvens har aldrig varit min starka sida när det kommer till pengar. Återigen, min förändrade inkomst har gjort det svårt att veta hur mycket pengar jag rimligen skulle kunna bidra med varje månad för att betala av skulder och öka mina besparingar.

Jag blev förvånad när jag upptäckte att om jag gjorde ett par justeringar av mina personliga utgifter, kunde jag ha ett relativt jämnt belopp kvar för att betala av skulden.

Men när jag vände ett icke-dömande öga mot min pengar-in-pengar-ut-verklighet under de senaste månaderna, blev jag förvånad över att jag, om jag gjorde ett par justeringar, kunde ha en relativt konsekvent summa kvar för att betala ner skulder . Och det kändes som en särskild lättnad med tanke på att Fidelity Investments vicepresident finanskonsult Ryan Viktorin, CFP, föreslog att jag skulle ägna en del av varje lönecheck till min kreditkortsskuld, eftersom den har hög ränta och kan samlas snabbare än andra skulder.

Hur jag trimmade mina vanliga utgifter

Till att börja med upptäckte jag att jag kunde spara avsevärt på matutgifterna genom att köra lite längre och handla på Trader Joe’s för cirka två veckors varor, snarare än att gå in på en närliggande ekologisk marknad när jag behöver den eller den saken – vilket jag har varit kända för att göra. När jag fokuserade på siffrorna insåg jag också att jag kunde spara på mina personliga utgifter genom att köpa hem- och personligvårdsartiklar i bulk på Target, där jag får 5 procent kontant tillbaka på mitt kreditkort, snarare än att köpa online (där jag ofta sluta köpa Mer saker bara för att nå ett minimum för att få gratis frakt).

Eftersom jag vanligtvis betalar av mitt företagskreditkort varje månad innan jag adresserar mina personliga kort, tog jag också en titt på dessa utgifter under de senaste två månaderna. Jag fick reda på att jag betalade för några olika terapilistor, så jag bestämde mig för att avbryta en av dem. Det gav mig en mindre affärskostnad varje månad – vilket innebär extra pengar att ägna åt mitt personliga kort.

Att trimma mina vanliga utgifter på dessa sätt har gjort det möjligt för mig att känna mig bekväm med att betala 300 USD i veckan för min kreditkortsskuld och hålla fast vid det, även med min fluktuerande inkomst. Medan, innan, den siffran var mitt veckomål, jag skulle sällan nå det. På en vecka kanske jag tänker, Åh, jag betalar bara 100 dollar för jag har den här andra saken som är viktigare. På ett annat sätt kan jag motivera en lägre betalning genom att säga till mig själv att jag bara skulle kompensera för skillnaden nästa vecka, men då skulle det inte hända.

Det var lite överallt, och även om jag hade det där $300-per-vecka-målet på plats, spenderade jag också på ett sätt som inte tillät mig att nå det.

Jag avviker inte från det månatliga betalningsmålet, och jag känner inte att jag berövar mig själv heller.

Nu avviker jag inte från det månatliga betalningsmålet, och jag känner inte att jag berövar mig själv heller. Det känns bara naturligt att kunna lägga så mycket pengar på skulden varje vecka, och regelbundenhet i betalningarna gör att jag känner att jag sätter ett meningsfullt bucklor i det. Det finns också en givande känsla av kontroll som följer med att göra dessa konsekventa betalningar – och den ständiga stressen som min kreditkortsskuld en gång orsakade känns som att den börjar lyfta.

Hur jag tillämpar min konsekventa plan för ekonomiska mål på min pensionsplaneringsstrategi

Att se hur denna strategi har hjälpt mig att utnyttja mitt kortsiktiga mål att betala ner kreditkortsskulder och spara har också belyst kraften i att tillämpa en liknande plan för pensionering. I vår session förklarade Viktorin hur en SEP IRA kan gynna mig som egenföretagare. Förutom att ha en högre bidragsgräns än en Roth IRA, tillåter en SEP IRA mig att göra avdragsgilla bidrag som växer upp med skatt, vilket hjälper mig att minska min beskattningsbara inkomst.

Efter att ha tittat närmare på det, planerar jag att byta mina besparingar från en Roth till en SEP IRA. Och även om jag ännu inte kan bidra med det maximala årliga beloppet baserat på min inkomst, planerar jag att identifiera ett nummer som fungerar för mig och hålla fast vid det varje vecka, precis som med mina kreditkortsbetalningar.

När jag väl fått ner den skulden kommer jag att öka storleken på mina månatliga pensionsavgifter – men om det är en sak jag har lärt mig från de senaste veckorna av att se över mina ekonomiska vanor så är det att en genomförbar plan som jag konsekvent kan följa alltid slår en alltför ambitiös sådan kan jag inte.

Som sagt till Erica Sloan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *