Hur du lugnar dina nerver innan ett stort evenemang

By | August 8, 2023

jagI slutet av april hade jag äran att kasta den ceremoniella första tävlingen på en Miami Marlins-match. Inför det ögonblicket var jag extatisk. jag Maj har skrikit, och hoppat upp och ner (mer än en gång) hemma för att fira. Och samtidigt satte min nervositet in. Jag kände mig allt annat än lugn, cool eller samlad.

“Nerver är i grunden ditt parasympatiska nervsystem som felaktigt känner “fara”, säger Michael Baraga, MD, FAOA, senior medicinsk chef för Miami Marlins Major League Baseball-lag. Och att förbereda sig för vilken stor dag som helst kan vara nervkittlande – speciellt om din kommande milstolpe eller livshändelse innebär något du aldrig har gjort förut, som att uppträda för en publik, genomföra en utmanande jobbpresentation, gifta dig inför nära och kära eller springa ett maraton.

Även om jag kan springa många mil och ta träningslektioner i studio som ett proffs, har jag aldrig någonsin (nu, eller när jag växte upp i södra Florida) spelat i en baseball- eller softballliga – jag var mer av en fotboll, löpare och tennistjej , men jag avviker. Kort sagt: Min erfarenhet av bollkastning är begränsad.

Under veckorna som ledde fram till min debut på speldagen nådde jag ut till experter för deras råd om hur du kan lugna dina nerver inför ett stort evenemang – på vägen lärde jag mig också en del saker från första hand. Här är tipsen som kan hjälpa vem som helst att lugna ner sig under dagarna (och timmarna) som leder fram till en stor milstolpe.

Hur du lugnar dina nerver inför en stor händelse

1. Visualisera framgång och gör din forskning

Ett kraftfullt råd som jag har hört gång på gång är att visualisera att ditt framtida jag har framgång. Christina Ionno, en meditationslärare på Sage + Sound i New York City, förklarar att denna konceptualisering är versionen av dig som har tagit sig förbi alla hinder och har uppnått alla sina mål och drömmar. (Låter härligt, eller hur?)

Visualisering – som att granska en kapplöpningsbana, titta på bilder av andra människor som utför samma uppgift eller titta på video av lokalen du kommer att uppträda i (om du till exempel håller ett stort tal) – kan vara till hjälp här för att få ett grepp om vad som komma skall inklusive miljön, publiken och utrymmet. Mitt första stopp var YouTube, som gav mig möjligheten att titta på videor med stora framgångar på första pitchen (och sammanställningar av de som inte klarade sig så bra).

2. Öva, öva, öva

Om jag inte redan var nervös så fick jag ångest när jag såg den första pitchen som 50 Cent gav på CitiField. Så mitt bästa råd är att öva tills du känner dig bekväm med den nya uppgiften – och registrera en vän som är bekant med uppgiften eller kanske kan hänvisa dig till en expert som hjälper dig att förbereda dig. Jag, för en, rekryterade någon i min närhet som råkade vara en före detta basebollspelare på college. Vi tränade i en lokal park en gång i veckan.

3. Få en god natts sömn

Det kan låta enkelt, men det är nödvändigt. Dr Baraga, som också är ortopedisk kirurg vid University of Miami Sports Medicine Institute, rekommenderar minst sju timmars sömn varje natt, men framför allt inför stora evenemang. När du förbereder dig för ett stort test, arbetstillfälle eller något som kräver ansträngning, behöver hjärnan vila och återhämtning också.

Några timmar nordväst om Miami, i Bradenton, Florida, upprepar styrke- och konditionstränaren Brandon Shepherd, CSCS, från Gatorade Sports Science Institute den känslan. “Även om det är viktigt att vara förberedd genom träning eller övning inför ett evenemang, rekommenderas att ta tillräcklig tid för att vila under träningen och innan ett evenemang för att prestera optimalt”, säger han. “Sömn är ett sätt vi kan hjälpa till att förbättra återhämtningen och hjälpa oss att prestera på vårt bästa.”

Med öronproppar och en ögonmask i släptåg, kvällen före min stora dag (alias min Major League Baseball-debut), checkade jag in på The National Hotel i South Beach, en 20-minuters pendling från The National Hotel till LoanDepot Park där Marlins spelar , för att få en god natts sömn. Även om det finns en tid och plats för poolfester och hög musik fram till klockan 01.00, och det är vanligtvis South Beach i Miami, valde jag ett hotell som skulle ge ett lugnt rum utan sömnfall.

4. Andas

Det låter enkelt nog, men ibland glömmer vi (jag menar mig) det, antingen genom att hålla andetag för länge eller ta in en ytlig mängd luft. Miami Marlins pitcher Jesus Luzardo säger att han övar djupa andetag för att få ner pulsen, i ett försök att behålla lugnet. “Jag väljer något på stadion – oavsett om det är flaggan eller skärmen i mittfältet – och jag ska bara stirra på det och andas ett par gånger.”

Vibay Chandran Weisbecker, en företagsmeditationslärare för Mindbody och ClassPass, föreslår alternativ näsborrsandning för att hjälpa till att fokusera och lugna sinnet. Detta är en övning som vem som helst kan praktisera när som helst och var som helst.

Hur: För att börja, ta ett helt andetag in och håll sedan din vänstra näsborre stängd med ditt högra pekfinger för att andas ut och andas in genom den högra näsborren. Släpp sedan vänster näsborre och stäng den högra med höger tumme för att andas ut och andas in från vänster näsborre.

Weisbecker föreslår alternerande näsborrar 10 gånger. “Du kan återgå till normal andning efter detta”, säger han.

5. Hoppa runt

Sanningslöst, jag förväntade mig inte att flytta på plats skulle hjälpa till att lugna mina nerver, men Dr Baraga säger att rörelse kan hjälpa till att öka endorfiner, ett av de lyckliga hormonerna i din kropp. “Kom i rörelse – gå en kort promenad, spring eller gör jumping jacks på plats”, säger han. Om inte annat var det en hjälpsam distraktion innan du tog högen. Innan min första pitch började jag studsa från ena foten till den andra medan jag var placerad precis utanför foullinjen som förbinder tredje bas och hemmaplan.

Kom ihåg: Ingen förväntar sig perfektion

När jag närmade mig högen med en joggingtur fick jag en uppenbarelse. Även om jag inte försöker vara en professionell idrottare under denna livstid, kändes stressen jag lade på mig själv ibland som om jag provade för laget. (Och kanske tänker du på samma sak: Att ha alla ögon på dig betyder att det här är din enda chans att prestera som ett erfaret proffs när de är som bäst.) Tja, nej.

“Ta bort trycket på dig själv”, säger Shepherd. “Du är inte en basebollspelare och din förmåga att kasta en pitch bra avgör inte ditt värde. Och låt oss vara ärliga, även om saker och ting inte går som planerat, kommer du inte att vara den första personen som någonsin kastar ett dåligt plan och du kommer inte att bli den sista!”

Och han hade rätt. Lyckligtvis gick min första pitch smidigt – rakt in i handsken på lagets maskot Billy the Marlin. Jag var lättad (både mentalt och från mina pitching-uppgifter) och diskvalificerade mig omedelbart från första-pitch-fail-videomontage på YouTube.

Nu, när jag hänger på mig min figurativa tröja, utan den hotande oro över speldagen, kan jag använda dessa beprövade tips för min nästa stora milstolpe…vad det än må vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *