Hur man fokuserar på jobbet hemma under pandemin

By | August 18, 2023

När du har fastnat i en tuff plats på jobbet – du är *så här nära* att bli utbränd, undrar du om ditt jobb passar rätt, din kontorskultur kan behöva en seriös uppgradering – vem vänder du dig till? Din mentor, som har många års erfarenhet som du kan lita på? Din mamma, som alltid har ditt bästa i åtanke? Eller din BFF, som är pålitlig för ett mördande peptalk? Lägg alla tre perspektiven i en mixer och du har Good@Work, Well+Goods karriärrådskolumn. Se allt

När coronavirus-pandemin virvlar runt är vår kollektiva högsta prioritet att förbli säkra och friska och göra vår del för att hjälpa till att stoppa spridningen. Detta kräver att vi stannar hemma och ändrar alla våra rutiner, inklusive professionella. Men hur kan man fokusera på jobbet hemma under en tid som denna? I denna upplaga av Bra jobbat, karriärexpert Amy Odell—som du kanske känner som tidigare redaktör för Cosmopolitan.com och grundande bloggare av tidningen New York‘s The Cut – erbjuder flera strategier för att hitta fokus och motivationskraft för att inspirera ditt team samtidigt som du är äkta för dina känslor.

Fråga:

Just nu är det svårt att känna att mycket av allt spelar någon roll utöver de oroande nyheterna relaterade till covid-19. Men även under dessa pandemiförhållanden – när världens tillstånd i bästa fall är osäkert och min personliga rutin är störd – måste jag fortfarande ta reda på hur jag ska slutföra mitt arbete. Jag är trots allt tacksam över att jag fortfarande har mitt jobb, men att samla energin för att fokusera på det känns nästan omöjligt. Hur kan jag hitta det fokuset för att arbeta hemma och vara ett positivt exempel för mitt team, en grupp människor som behöver mig för att göra ett bra jobb så att jag kan motivera dem att göra detsamma?

Svar:

Att arbeta sig igenom en pandemi, som ingen har sett under denna livstid, är inte normalt. Vi måste erkänna att störningarna som orsakas av denna globala kris är djupgående och påverkar alla aspekter av livet – vår vistelseort, vår hälsa, vår ekonomi, våra känslor och vårt arbete, för att bara nämna några. Arbete, och vår förmåga att ägna oss åt det, kommer helt enkelt inte att vara normalt just nu. Det kommer nog inte vara normalt på länge från nu. Vi måste erkänna detta och förlåta oss själva när vår uppmärksamhet oundvikligen vänder sig till nyheter eller sjuka vänner och familj eller helt enkelt vår egen ångest. Vi är människor, och naturligtvis kommer vi att känna oss distraherade av detta, oavsett hur stor vår självkontroll är.

Som sagt, uppenbarligen måste arbetet göras. Många har förlorat sina jobb eller blivit utsatta för minskade arbetstider, lönesänkningar eller permissioner, medan andra kan ha mer upptagen än någonsin tidigare och hantera otaliga akuta frågor. Många av dessa människor är hemma med barn och övervakar en hemundervisningssituation samtidigt som de försöker behålla sina egna arbetskrav. Många företagsägare omstrukturerar team och planerar att undvika uppsägningar eller nedläggningar, eller bara försöker hålla sig flytande. I grund och botten, oavsett din situation, finns det så många professionella anledningar till att du kanske inte har tid att lyssna på dagliga presskonferenser och kolla de senaste nyhetsuppdateringarna online om antalet fall av covid-19. Men dessa genomgångar kan vara det som tar upp det mesta av ditt headspace.

Jag delar din kamp för att fokusera på jobbet hemma när det finns så mycket jobbiga nyheter i världen. Jag önskar att det fanns en magisk salva för distraktion. Men jag inser också att få av oss ens är i stånd att genomföra en salva. Jag kan helt enkelt inte börja en daglig yoga- eller meditationsövning eller #procrastibake. Och jag har accepterat detta. Mitt liv ger mig inte tillräckligt med energi för att gå upp klockan 5 för att skriva en roman innan de flesta människors dagar börjar. Jag skulle älska att kunna göra de här sakerna, och jag applåderar alla i mitt Instagram-flöde som gör dem, men mellan jobbet och ta hand om min unge son och att springa mataffärer på vardagar på morgonen och hitta tid att spendera med min signifikant annan, det är inte realistiskt. Och det är jag helt okej med.

Som ledare är det vår uppgift att bevisa oss själva i kristider genom att projicera lugn och samtidigt vara så transparenta med våra anställda som möjligt.

I avsaknad av ett enda botemedel för min uppmärksamhetsdrift har jag hittat tre tankeövningar som hjälper mig att fokusera på jobbet hemma:

Först, som du har gjort, påminner jag mig själv om vad jag måste vara tacksam för. Kalla mig cheesy, men det är den enklaste och snabbaste humörhöjaren jag någonsin hittat. Jag är i en privilegierad position att ha ett jobb, min hälsa och tillgång till nödvändiga förnödenheter. Denna tacksamhetsövning kräver bara några sekunders tid och praktiskt taget ingen ansträngning. Istället för att låta mina tankar gå ner i en panikspiral känner jag igen den där panikspiralen, förlåter mig själv för att jag började den och väljer sedan att tänka på vad jag do har kontra att idissla om osäkerhet och saker jag inte kan kontrollera.

För det andra påminner jag mig själv om att mitt beteende och mitt beteende påverkar andra. Om du är chef kommer ditt humör och din aura definitivt att påverka ditt team. Som ledare är det vår uppgift att bevisa oss själva i kristider genom att projicera lugn och samtidigt vara så transparenta med våra anställda som möjligt. Nu är det dags att överkommunicera, för något som på ett tillförlitligt sätt skapar stress och frustration hos anställda känns som att de är i mörkret. Skapa strategier för hur du kommer att få dem att känna att de har ett fönster till ditt tänkande som chef och företagets beslut på högsta nivå. Behöver de Zoom-samtal varje vecka där du bara berättar vad som händer i företaget? Två gånger i veckan? Dagligen? Behöver du regelbundna “kontorstid” där vem som helst kan ringa dig och fråga dig vad som helst? Kontrollera din egen personliga stress vid dörren när du går in i dessa sessioner. Var lugn och vänlig, förstående och seriös, för dina känslor och sätt kommer att påverka deras.

Och för det tredje, prova att skapa nyhetscheckpauser under din arbetsdag. Du kan till och med lägga in dem i din kalender. Ta 5 eller till och med 20 minuter, en eller två gånger om dagen, för att inte göra något annat än att bläddra i nyheterna, om det är vad du vill göra. På så sätt tvingar du inte dig själv att svära bort det helt eller försöker göra två saker samtidigt (som att kolla nyheterna medan du gör en presentation). Forskning visar att multitasking är en av de minst effektiva arbetsstilarna, vilket leder till fler misstag och mindre total effektivitet. I tider när vi är benägna att växla mellan flikar och enheter och arbeta och inte arbeta, måste vi vara ännu mer uppmärksamma på denna tendens.

Om allt annat misslyckas – och du känner dig så orolig en dag att du inte kan begränsa dig till schemalagda nyhetsavbrott och du kämpar för att engagera dig lugnt med dina kollegor – försök att satsa på bara en timme för att fokusera på jobbet hemma . Stäng av alla varningar och distraktioner under bara en timme av dagen och försök att vara så produktiv som möjligt under dessa minuter. Du kan komma in i ditt spår och sluta arbeta i två timmar istället för en, om inte längre.

Slutligen, försök komma ihåg att detta är tillfälligt. Krisen kommer att pågå längre än vi alla vill, men världen – och vår arbetsvärld – kommer inte att vara så här för alltid. Amy Odell huvudskott

Amy Odell är journalist och författare bosatt i New York. Hon är tidigare redaktör för Cosmopolitan.com, som blev en av de mest populära och prisbelönta webbplatserna för tusenåriga kvinnor under hennes mandatperiod. Hon brinner för att vara mentor för människor som börjar i deras karriärer. Hon är från Austin, Texas. Följ henne vidare TwitterInstagram, Facebook och registrera dig för hennes nyhetsbrev här.

Har du en karriärfråga till Amy? Maila oss på goodwork@wellandgood.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *