Hur man hanterar att uttrycka politiska övertygelser på jobbet

By | August 14, 2023

När du har fastnat i en tuff plats på jobbet – du är *så här nära* att bli utbränd, undrar du om ditt jobb passar rätt, din kontorskultur kan behöva en seriös uppgradering – vem vänder du dig till? Din mentor, som har många års erfarenhet som du kan lita på? Din mamma, som alltid har ditt bästa i åtanke? Eller din BFF, som är pålitlig för ett mördande peptalk? Lägg alla tre perspektiven i en mixer och du har Good@Work, Well+Goods karriärrådskolumn. Se allt

Fråga:

Jag menar inte att ta med mig min politiska övertygelse till jobbet, men i år – och särskilt nu när valet närmar sig – har kulturen på mitt kontor (även om vi bara är online) gjort det svårt. De flesta av mina kollegor verkar ansluta på samma sätt och dela många av samma övertygelser och ställningstaganden, och det känns som att det är ett antagande att Allt människor på kontoret är i linje. Det är jag inte, och jag känner mig inte bekväm med att dela med mig av hur jag känner eller vad jag tycker om frågor som är viktiga för mig. Om jag skulle säga till och säga att jag inte håller med de flesta av mitt kontor, tror jag att jag skulle bli mobbad. Vad ska jag göra?

Svar:

Jag är så glad att du ställde den här frågan. Många av oss växte upp med att tro att man inte pratar om tre frågor på jobbet: ras, politik eller religion. Enligt min erfarenhet tror jag inte att det är sant – jag tror att vi absolut borde prata om dessa frågor. Problemet är att många människor inte har den nödvändiga kommunikationsförmågan för att ha svåra samtal som innebär att förstå synpunkter utöver deras egna. Om anställda uppmuntras att ta sitt autentiska jag till jobbet – och arbetsplatskulturexperter tror att detta är sant till en ännu starkare omfattning under pandemiförhållanden – är det bara naturligt att ras, religion och politik alla skulle ha en plats i arbetsplatsens dynamik. Så som en nyckelkomponent i en persons identitet är det sannolikt att politiska övertygelser på jobbet kommer att titta fram – särskilt under en högspänningsvalsäsong.

En del av att känna att du tillhör är att kunna höra av sig till frågor som är viktiga för dig, även om din synvinkel inte speglar majoriteten. Så länge du är respektfull bör du ha samma råd.

Om bara vissa åsikter kan förmedlas medan andra tystas ner är arbetsplatsen helt enkelt inte rättvis. Jag tror att anställda inte alltid behöver hålla med, men de ska alltid ha respekt för sina kollegor. Återigen, jag känner empati med dig eftersom jag kände på samma sätt om att uttrycka min politiska övertygelse på jobbet under valcykeln 2016. Men några saker hjälpte mig att hålla mig jordad:

  • Jag tog inte det mina kollegor sa personligt, även om vi var oense politiskt.
  • Jag lärde mig att höra av mig och bad att de hörde av mig om vi skulle delta i ett produktivt samtal.
  • Jag lärde mig att sätta gränser. När jag inte längre kände mig bekväm med att fortsätta samtalet lät jag dem veta. Jag skulle säga: “Vi kan komma överens om att vara oense.”

Det som blir lite knepigt är när några av våra kollegor pratar om frågor som vapenkontroll, fängelsereformer och reproduktiv hälsa. Dessa agendapunkter tenderar att vara heta ämnen som kan få människor att känna sig attackerade när diskussioner involverar olika synpunkter. Det är därför jag föreslår att företag och organisationer tillhandahåller resurser till anställda för att underlätta för att kunna föra svåra samtal på arbetsplatsen samtidigt som de förblir respektfulla. För att främja en arbetsplatskultur som säkerställer öppenhet och förtroende kan arbetsgivare införliva teambuildingaktiviteter eller samtal, så att kollegor kan lära känna varandra och kunna humanisera sina erfarenheter. Arbetsgivare kan också vara uppmärksamma på att föregå med gott exempel. Om våra ledare inte är förebilder för hur man för inkluderande samtal, då skickar det en signal till resten av organisationen att sund kommunikation inte är viktigt.

Tyvärr är dessa resurser sannolikt inte tillgängliga för dig just nu, med tanke på att du inte känner dig tillräckligt psykologiskt säker för att avslöja din politiska övertygelse på jobbet. Lika oroande är att det låter som om du inte har någon på ditt kontor eller din virtuella arbetsyta som du känner dig bekväm med att uttrycka detta obehag.

I det här fallet är mitt första råd för din situation att ta upp frågan med någon i ditt ledarskap. Ledare och chefer är ansvariga för att modellera arbetsplatskulturen, och det är absolut nödvändigt att alla anställda känner att de hör hemma hela tiden. En del av att känna att du tillhör är att kunna höra av sig till frågor som är viktiga för dig, även om din synvinkel inte speglar majoriteten. Så länge du är respektfull, bör du också ges samma nivå av respekt. Ingen anställd ska känna sig straffad på jobbet för att ha stöttat, Joe Biden, Donald Trump, Kayne West eller någon annan. Vi behöver inte komma överens om vem som ska leda detta land, men arbetet ska vara ett säkert utrymme för att uttrycka ditt stöd utan motreaktioner.

Jag tror också att det är okej att du förmedlar till dina kollegor att du inte är bekväm med att diskutera vissa ämnen och ber dem att respektera ditt val att avböja vissa konversationer. Genom att uttrycka din hållning att inte delta i ämnen som politisk tillhörighet sätter du gränser. Jag tror att när dina kollegor respekterar dina gränser – även om de tyvärr inte respekterar dina åsikter – kommer du att känna att din röst hörs. minda harts

Minda Harts är författare till den bästsäljande boken Memo: Vad kvinnor i färg behöver veta för att säkra en plats vid bordet. Hon är VD för The Memo LLC och adjungerad professor vid NYU Wagner. Hon är värd för en podcast och LinkedIn Live Show som heter Secure The Seat. Minda bor i New York och har en fransk bulldog som heter Boston. Följ henne vidare Twitter, Instagramoch registrera dig för hennes nyhetsbrev här.

Oj Hej! Du ser ut som någon som älskar gratis träningspass, rabatter för kultfavorit wellness-märken och exklusivt Well+Good-innehåll. Anmäl dig till Well+vår onlinegemenskap av friskvårdsinsiders, och lås upp dina belöningar direkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *