Hur man nätverkar virtuellt under pandemin

By | August 15, 2023

När du har fastnat i en tuff plats på jobbet – du är *så här nära* att bli utbränd, undrar du om ditt jobb passar rätt, din kontorskultur kan behöva en seriös uppgradering – vem vänder du dig till? Din mentor, som har många års erfarenhet som du kan lita på? Din mamma, som alltid har ditt bästa i åtanke? Eller din BFF, som är pålitlig för ett mördande peptalk? Lägg alla tre perspektiven i en mixer och du har Good@Work, Well+Goods karriärrådskolumn. Se allt

Fråga:

Jag inser nu att jag har tillbringat större delen av 2020 i lockdown och jobbat hemifrån. Förutom att jag inte längre träffar mina kollegor dagligen – ofta inte ens i virtuella möten – känner jag mig frånkopplad från mitt befintliga nätverk och nätverket jag ville bygga för att hjälpa mig nå mina karriärmål. Eftersom det ser ut som att distansarbete kommer att fortsätta ett bra tag till, känner jag att jag behöver lära mig att nätverka virtuellt, annars kommer jag att känna mig stillastående i min nuvarande roll. Är det ens möjligt att effektivt nätverka virtuellt? Om så är fallet, hur kan jag göra det?

Svar:

Det här är en bra fråga, med tanke på att nätverkande knappast var det enklaste att göra innan COVID-19 drabbats. Och nu, eftersom många är i karantän hemma och arbetar på distans, verkar det vara ännu svårare att få kontakt med andra för att utöka ditt nätverk och höja din karriär. Men du kan vara säker på att du fortfarande kan “röra och skaka” och “smutsa” under den här tiden. Att göra det kan bara se lite annorlunda ut än vad du är van vid.

Jag är medveten om att många människor hör eller läser ordet “nätverk” och omedelbart känner sig triggade – det är helt enkelt ett av de polariserande orden som kan få en att le på läpparna lika lätt som det kan verka som en syssla som är bäst att skjuta upp för en annan. dag till någon annan. Men vad egentligen, nätverk är bara ett fint ord för att bygga nya relationer och främja befintliga.

Egentligen är nätverkande bara ett fint ord för att bygga nya relationer och främja befintliga.

Före pandemin kunde nätverkande enkelt ske på passiva sätt: i pausrummet, i korridorerna, på möten och på konferenser. Nu måste vi omdefiniera hur relationsbyggande ser ut i en virtuell miljö. Våra tidigare hotellbalsalar för evenemang är nu ersatta med ett Zoomrum eller Google Hangout.

Så för att hjälpa dig att försäkra dig om att du förmedlar samma kraft och tar samma initiativ i virtuella nätverksmöjligheter som du skulle göra personligen, har jag tre tips som hjälper dig att navigera i ditt personliga och professionella nätverk under pandemin.

3 tips för hur du nätverkar virtuellt

1. Övning ger färdighet

Välj en eller två kollegor på jobbet som du inte har haft en chans att få kontakt med och bjud in dem på en 15-minuters virtuell kaffe eller lunch. Om du inte är van vid att starta nya konversationer är det här ett bra sätt att börja. Du behöver inte berätta din livshistoria, men ett vänligt samtal, där du kan fråga dem om deras roll och intressen utanför jobbet, kan räcka långt när det gäller relationsbyggande.

Du kan också använda den här strategin för att återknyta kontakten med någon – på ditt företag eller någon annanstans – som du inte har hunnit ikapp på ett tag. Med tanke på att så många människor som arbetar hemifrån och letar efter sätt att ansluta, finns det en god chans att din inbjudan kommer att mötas med entusiasm. De kanske aldrig erkänner det, men den andra personen är förmodligen ute efter att omsätta sina nätverksfärdigheter i handling precis som du är.

2. Följ upp och följ sedan upp igen

Om du deltar i en virtuell konferens som erbjuder möjlighet till virtuellt nätverkande, dra nytta av det. Någon du träffar idag kan vara en bra kontakt för dig att ha om fem år och vice versa.

För att få ut det mesta av dessa möjligheter, ägna energi åt att komma ihåg personlig information om människor: födelsedagar, favoritidrottslag och något relaterat till deras familj. Det beror på att inventering av personliga detaljer och även komma ihåg gemensamma upplevelser du delar främjar förmågan att utan ansträngning hålla kontakten med fantastiska människor du möter på vägen. Till alla som du har kontakt med i år kan du till exempel alltid säga: “Kom ihåg när vi träffades under karantänen 2020?”

Ett personligt exempel kommer att tänka på: För ungefär sex år sedan, när jag arbetade med insamling, samlade jag in pengar till en riskkapitalfond för college i Silicon Valley och jag träffade regelbundet några av de främsta riskkapitalisterna i landet. Vid den tiden insåg jag inte hur viktiga dessa relationer skulle vara. Nu, som entreprenör, har jag ett fantastiskt nätverk att utnyttja. Jag höll kontakten, önskade dem en grattis på årsdagen och checkade in när deras barn gick till college. Det var inte en del av mitt jobb – jag ville verkligen hålla kontakten – men jag har gång på gång hört hur mycket de uppskattade att jag kom ihåg dessa milstolpar. Eftersom jag följde upp kom de ihåg saker om mig och vi fortsätter att främja vårt förhållande. Ömsesidighet räcker långt!

Dessutom har jag inte fysiskt sett ett antal personer jag träffade för flera år sedan personligen på ganska länge; Jag håller kontakten virtuellt, som de flesta av oss har mandat att göra nu. Detta ger bevis på att nätverkande praktiskt taget är absolut möjligt.

3. Var autentisk

Ibland möter man människor som är stolta över att vara nätverkande kungar och drottningar, men vissa saknar takt. Ingen tycker om att känna sig som om någon bara skämtar på dem för att de vill ha något tillbaka. Så ta dig tid att lära känna människor och låt folk lära känna dig. Jag kan inte betona detta nog!

Dessa tre tips har hjälpt mig att bygga ovärderliga relationer. Oavsett vem det är du möter, är varje tillfälle en möjlighet att bygga bättre nätverksförmåga och fostra fantastiska relationer. För i slutändan behöver nätverkande – virtuellt eller personligen – inte vara skrämmande; att bygga nya relationer kan vara roligt.

minda harts

Minda Harts är författare till den bästsäljande boken Memo: Vad kvinnor i färg behöver veta för att säkra en plats vid bordet. Hon är VD för The Memo LLC och adjungerad professor vid NYU Wagner. Hon är värd för en podcast och LinkedIn Live Show som heter Secure The Seat. Minda bor i New York och har en fransk bulldog som heter Boston. Följ henne vidare Twitter, Instagramoch registrera dig för hennes nyhetsbrev här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *