Hur resor kan hjälpa dig att starta om en friskvårdsövning

By | August 23, 2023

Med Well+Good SHOP lägger våra redaktörer sina år av know-how i arbete för att välja produkter (från hudvård till egenvård och mer) som de slår vad om att du kommer att älska. Medan våra redaktörer självständigt väljer dessa produkter, kan ett köp via våra länkar tjäna Well+Good en provision. Glad shopping! Utforska BUTIKKEN

Min yogamatta blev först min lyckliga plats på college. Jag började börja med yoga på grund av möjligheten att förbättra min styrka och flexibilitet, men jag slutade hålla fast vid det för de mentala (och andliga) fördelarna. När kraven från skolan och så småningom praktikplatser och arbete ökade under åren, förblev en sak konsekvent sann: Min tid på mattan var mina, en kritisk tid att varva ner och återknyta kontakten med mig själv.

Och så slog pandemin till. Jag blev så otroligt trött på att träna på samma ställe där jag gjorde bokstavligen allt annat (läs: hemma), och med tiden tappade jag kopplingen jag en gång hade till yoga. Tidigare i år gjorde jag en medveten ansträngning att återintegrera yoga i min rutin, men det var fortfarande mest en gång eller två gånger i månaden. Sedan, i somras, erbjöds jag chansen att besöka det nyaste lyxiga boutiquehotellet i Barbados, O2 Beach Club & Spa, för en resa utformad för att lyfta fram fastighetens avkopplande, avslappnade anda – och allt förändrades.

Mitt rum hade en balkong med utsikt över havets böljande vågor. Den rymde två bekväma solstolar, som lyckligtvis lämnade precis tillräckligt med utrymme mellan för mig att rulla ut min Jade Travel Yoga Mat ($75). Även om resplanen för min fyra dagar långa pressresa visserligen var full, skapad för att visa upp de olika erbjudandena av O2 (som snorkling, Bajan-cocktailtillverkning och en katamarankryssning), fann jag mig fortfarande att ta fram tid för min yogaträning. Varje morgon befann jag mig på den där balkongen och släppte på all spänning som fanns kvar från kvällen innan samtidigt som jag förberedde mitt sinne och själ för den kommande dagen.

Jag tog denna resa i juni. Och ända sedan jag kom tillbaka har jag kommit på mig själv med att yoga med en mer frekvent kadens igen – minst tre gånger i veckan. Som det visade sig var att ta mig ur min normala livsmiljö den skakning jag behövde för att återgå till min vanliga träning.

Ett foto av utsikten från min balkong på O2 Beach Club & Spa

Hur resor kan hjälpa dig att starta eller starta om en friskvårdsövning

Förtrogenhet med vardagen (särskilt när du jobbar hemifrån, som jag gör) kan göra det svårt att implementera en ny friskvårdsvana, även om det är en du har haft tidigare, säger klinisk psykolog Carla Marie Manly, PhD, författare av Glädje från rädsla. “När vi har fastnat i vardagen är det ofta svårt att återställa våra hjärnor på ett positivt sätt.”

“I en ny miljö är sinnet och kroppen mogna för omprogrammering, med tanke på frånvaron av omedvetna dagliga rutiner.” —Carla Marie Manly, PhD, klinisk psykolog

Med resor kommer dock möjligheten att starta om en friskvårdspraktik i en helt ny miljö, där “sinnet och kroppen är mogna för omprogrammering, med tanke på frånvaron av omedvetna dagliga rutiner”, säger Dr. Manly.Och det kan verkligen inte skada när den nya miljön är lika naturligt välbefinnande som ett hotellrum vid stranden på en lyxig karibisk resort. Dessutom har O2 Beach Club & Spa inte bara direkt tillgång till stranden, utan också tre restauranger, tre lounger, tre pooler och ett nytt spa – som allt bestod av en spännande, föryngrande förändring av landskapet från mitt hemland New York City .

“När vi kommer utanför vår vanliga miljö, oavsett om det är för en lång semester eller till och med en kort semester, har vi möjlighet att “trycka paus” och medvetet återställa”, säger Dr. Manly, om min instinkt att återvända till yogan och starta om detta. tidigare hälsopraktik med min resa till Barbados.

Detaljerna för min plats gjorde det särskilt enkelt att göra det också. Till att börja med fanns den rymliga balkongen, som till synes lockade mig med sin lugnande havsutsikt. Den här tiden på året går solen också upp tidigare och går ner tidigare på Barbados än den gör i New York, vilket gjorde att jag kunde vakna med lätthet och spänning vid 5:30 eller 6 på morgonen varje dag – vilket ger gott om tid för några flöden innan dagens aktiviteter skulle börja.

I den här miljön kändes det inte som ett jobb att börja varje dag med yoga; tvärtom, det var otroligt grundande, vilket satte mig i ett klart sinnestillstånd som sedan tillät mig att få ut det mesta av alla aktiviteter på min agenda. När jag gick igenom asanas varje morgon kände jag en sådan tacksamhet för var jag var och vad min kropp kunde göra. Det är en känsla som har fastnat hos mig under veckorna sedan jag lämnade O2 och som har fortsatt att inspirera min veckovisa wellness-rutin.

Psykologiskt är det vettigt, enligt Dr. Manly. “När vi medvetet omfamnar tid borta som en möjlighet att skapa även de minsta av välbefinnandehöjande rutiner, är det mycket lättare att implementera dessa positiva förändringar när vi kommer hem”, säger hon.

Hur man upprätthåller en reseinspirerad friskvårdsvana hemma

Jag önskar att jag kunde säga att jag fortfarande yogar varje dag, men så är det ärligt talat inte. Jag strävar efter att röra mig minst fem gånger i veckan, och ibland vill jag göra något annat än yoga, som pilates eller det virala 12-3-30-passet (och jag kan vanligtvis inte hitta tid för flera träningspass om dagen) . Som sagt, jag är nöjd med det faktum att jag har utökat min yogaträning till några gånger i veckan, och att jag nu hänger med i denna vana på ett hållbart och glädjande sätt.

Istället för att pressa dig själv att upprätthålla en ny välbefinnandevana hemma med samma frekvens som du gjorde när du reste, föreslår Dr. Manly att du firar tiderna då du do anamma denna nya rutin. “Förändring tar tid, så det är viktigt att inte skämmas eller skylla sig själv när du skapar nya vanor”, säger hon. “Ju mer du medvetet omfamnar och njuter av de positiva belöningarna av din nyfunna rutin, desto mer sannolikt är det att du fortsätter att engagera dig i det.”

Om du vill göra det lättare för dig själv att hålla fast vid det, föreslår Dr. Manly också att du hittar sätt att skapa positiva visuella påminnelser om din resa. “Om du till exempel vill fortsätta med att andas, stretcha eller meditera efter att ha ägnat dig åt denna vana när du reser, kan hänga ett inramat foto från din resa hjälpa dig att inspirera dig att utnyttja samma känsla av lycka när du kommer tillbaka hemma, säger hon.

Tanken är att resan ska kickstarta en stödjande process för att implementera en ny vana hemma – inte för att din nya rutin ska bli betungande. “Det är viktigt att inte döma dig själv om det du gjorde när du reste inte är så lätt att underhålla hemma som du hade hoppats”, säger Dr. Manly. “Målet – som med de flesta saker i livet – är att ta små steg mot att skaffa och bibehålla de vanor som gör ditt liv balanserat och glädjefullt.”

Våra redaktörer väljer självständigt dessa produkter. Att göra ett köp via våra länkar kan tjäna Well+Good i provision.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *