Jag försökte journalföra på morgonen i 30 dagar

By | August 13, 2023

FEfter en frustrerande händelse som fick mig att svänga och vända långt in på natten, behövde jag få saker ur mig… snabbt. Jag öppnade Notes-appen på min telefon och transkriberade glupskt mitt inre kaos. När jag väl hade hällt ut allt, gömde jag bort min telefon och somnade inom några minuter. Nästa morgon blev jag förvånad när jag upptäckte att jag inte återgick till att idissla direkt. Istället kände jag att jag tillräckligt släppte greppet om just den här händelsen, som var lika befriande som främmande för mig som en kronisk övertänkare och agghållare. HmmJag tänkte för mig själv. Jag antar att det verkligen är något med att skriva ut mina interna monologer.Inspirerad begav jag mig direkt till en pappersaffär och köpte en dagbok, vars omslag lyder: “Livet är inte perfekt men det har perfekta ögonblick.” Kortfattad, saklig och balanserad, den här känslan var mitt i min gränd och satte lite pepp i mitt nyfunna journalsteg. Därifrån åtog jag mig att skriva dagbok varje morgon i en månad i sträck.

Fördelarna med att journalföra på morgonen

Jag har själv kommit att upptäcka att det finns otaliga fördelar med journalföring. “När du journalför, främjar du självreflektion, vilket gör att du kan hedra olika känslor och tankar”, förklarar Elizabeth Winkler, LMFT, en terapeut och certifierad meditationslärare i Beverly Hills. Som jag lärde mig av mitt första inlägg sent på kvällen, kunde jag gå framåt när jag fick mina hängningar från bröstet, förstod hur jag mådde och satte saker i ett sammanhang. Denna process gjorde det alltför tydligt att marinering i smuts aldrig skulle fungera till min fördel. Beväpnad med denna insikt och skapade ett sken av fred med situationen kunde jag uppnå en känsla av avslutning.

Men journalföring kan hjälpa dig långt bortom en given omständighet. Genom att sätta penna på papper kan du erkänna, acceptera och frigöra energi som tynger dig och hindrar din förmåga att frodas i olika aspekter av livet. Winkler säger att detta kan leda till en kaskad av kraftfulla resultat för din mentala hälsa, relationer och övergripande känsla av välbefinnande. “Fördelarna med journalföring inkluderar fördjupad närvaro, inre frid och självmedvetenhet, minskning av ångest och depression, en bredare förmåga att vara flexibel med dig själv och andra och ett djupare syfte i ditt dagliga liv”, fortsätter hon… skulle vilja välkomna med öppna armar.

Vedisk meditationslärare Susan Chen förklarar att journalföring på morgonen kan förstärka dessa fördelar genom att förbereda resten av din dag för framgång. “Så ofta när vi vaknar blir våra sinnen snabbt översvämmade av dagens att göra och bekymmer,” delar hon. “Mitt i den här mentala stormen är det lätt att svepas med av dessa krav och försumma vårt eget välbefinnande.” Det säger sig självt att det inte är den mest uppmärksamma eller lugnande vanan att skanna dina e-postmeddelanden och sociala flöden medan du fortfarande gnuggar sömnen ur ögonen. I stället ger journalföring balans och jordning som du kan bära med dig hela dagen. “Att ta sig tid att checka in och hedra var du är, vem du håller på att bli och vad du märker är inte bara bra för det ögonblicket,” tillägger Winkler. “När du avsiktligt börjar din dag på det här sättet, kan du vara mer medveten i din riktning.”

Min morgondagbokupplevelse

Eftersom jag nyligen hade undersökt kopplingen mellan tacksamhet och livslängd, bestämde jag mig för att starta mina bidrag med tre saker jag var tacksam för. Detta inkluderade allt från det vardagliga (som att njuta av ett utsökt kallbryggt kaffe) till små men inte obetydliga läckerheter (som att ha en mycket tillfredsställande BM när jag vaknar), men också mer stora bilder som jag inte ofta erkänner. Till exempel tog jag mig tid att vara tacksam för den frihet och flexibilitet som mitt arbete ger. Jag skrev också om människor jag var tacksam över att ha i mitt liv och varför. Eftersom att kommunicera tacksamhet mot andra hjälper till att frigöra (och dela) oxytocin och främjar starkare sociala band, delade jag mina känslor med dem som kom in i mina bidrag – och blev berörd av att var och en av dem blev berörd när de lyssnade.

Därefter skrev jag uppdateringar om vissa milstolpar och relationer. I början av min journalföring, markerade jag min fyraårsjubileum av att flytta till LA, vilket fick mig att reflektera över var jag är nu kontra var jag var då. Istället för att förfalla till mitt vanliga tänk om vad jag “behöver” förbättra och var jag “borde” vara, passade jag på att fokusera på de framsteg jag gjort istället. Genom att vara mer uppmärksam på mina reflektioner insåg jag att jag för fyra år sedan skulle vara stolt över hur jag har växt – och vad jag har åstadkommit – sedan.

Närhelst jag kunde komma ihåg dem, sammanfattade jag drömmar jag hade natten innan, känslorna de väckte och vad de kunde betyda. Vissa erbjöd insikter i mina komplexa känslor om vissa människor och situationer, och journalföring om dem hjälpte mig att gräva fram några sanningar som jag ännu inte skulle kunna urskilja. “När vi enbart styr våra liv från det pladdrande sinne vi tappar kontakten med [our] djup av visdom och intuition”, förklarar Winkler. “Journalist hjälper dig att rensa bort buller och skräp så att du har enklare tillgång till ditt djup.”

Dessutom tog jag allmänna temperaturkontroller av hur mitt sinne och humör mådde en viss morgon. Allt var inte vackert, men jag var lättad över att upptäcka några trender som fick mig att känna mig mindre belastad. Till exempel upplevde jag några på varandra följande dagar av ökad irritabilitet, vilket fick mig att ifrågasätta om jag tappade farten med de framsteg jag sedan dess gjort med min nya morgonrutin. Inom en veckas tid insåg jag att detta humör – åtminstone delvis – kunde tillskrivas PMS och att jag inte kunde träna yoga den veckan, snarare än att det kändes som om jag “misslyckades” i mina ansträngningar att förbättra mitt tänkesätt. “Det är lätt att gå vilse i tankens ständiga kaskad eller drunkna i känslornas skiftande vågor,” delar Winkler. Däremot kan journalföring fungera som ett ankare “för att överbrygga klyftan från begränsande övertygelser till ditt överflöd inom dig”, säger hon och belyser mönster och belyser kopplingar som ett överaktivt sinne annars kan missa.

Under hela mina bidrag förblev jag ärlig samtidigt som jag gjorde en samlad ansträngning för att rama in saker i ett positivt (eller åtminstone produktivt) tänkesätt. Även om jag var i en funk, undvek jag medvetet att betrakta mina tankar som “dåliga” och hänge mig åt negativt självprat. “Så länge vi bokar med nyfiken inre utforskning och undviker självbedömning kan det vara ovärderligt för att påskynda personlig tillväxt,” förklarar Chen. När jag skrev ut några smärtpunkter, fortsatte jag att ifrågasätta varför jag kunde känna på ett visst sätt och vad jag kunde göra för att vicka mig ut ur det. I de flesta fall påminde jag mig helt enkelt om att hålla uppe hakan och huvudet flytande, och att saker inte bara kan men kommer bli bättre.

Sista takeaways

Efter att ha journalfört varje morgon i en månad kan jag utan tvekan säga att det har varit givande på sätt som jag aldrig förväntat mig. Som någon med livslång mental hälsa kämpar som vanligtvis ser ett ökänt glas som halvtomt, är jag ärligt talat besviken över hur snabbt jag kunde använda journalföring som ett verktyg för självupptäckt, acceptans och katarsis. Det faktum att jag journalförde innan jag skötte mina uppgifter hjälpte mig också att börja dagen med ett lugnare och tydligare huvudutrymme – vilket är ett under i sig eftersom jag är långt ifrån en morgonmänniska.

Framför allt var självmedkänslan som min morgondagbok utvecklade den största spelförändringen. Jag är väl medveten om att jag är min egen största kritiker och jag har svårt att vara snäll mot mig själv. Men omformulerar mina inre monologer med ärlighet och nåd – dag ut och dag in – har varit otroligt kraftfull. Det är inte alltid lätt att känna igen de positiva sakerna i livet, särskilt när jag känner mig nere, men jag kunde skapa en känsla av prestation genom att ändra mitt tänkesätt och uppskatta även de minsta ögonblick av glädje som varje dag ger.

Sammanfattningsvis har min journalföring berikat mina morgnar och mentalitet på så många sätt. Jag kommer absolut att fortsätta med det och göra mitt bästa för att översätta mina insikter bortom sidan och till världen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *