Jag skapar utekvällskläder för kurviga kvinnor – Maya Jama älskar dem

By | August 5, 2023

Bildtext: HIMI Lucy BramleyCredit Collect / metro.co.uk

Välkommen tillbaka till How I Made It, Metro.co.uks veckovisa karriärresa.

Den här veckan pratar vi med modemärkets grundare Lucy Bramley, 30, från Liverpool. Hon äger Ruched and Ready, ett varumärke riktat till kvinnor som vill omfamna sina kurvor, som lanserades 2019.

Hennes sexiga men ändå sofistikerade nattkläder finns i storlekarna UK 8 – 20 (med en vision om att lägga till fler snart), för historiskt sett har det varit svårt att hitta en “passform för klubben eller baren som passar olika kroppstyper”.

“Som kvinna med kurvor hatade jag att det aldrig fanns något som fick mig att känna mig säker samtidigt som jag smickrade min form, och det är därför jag skapade mitt varumärke så jag älskar att kunna fortsätta skapa stilar som jag vet att jag också skulle känna mig säker på. ,’ hon säger.

Så här fick hon sitt varumärke att hända.

Hej Lucy. Vad fick dig att vilja starta ett modemärke?

Jag kom på att jag skulle köpa klänningar eller outfits och då var de antingen för korta, dålig kvalitet och ofta bara enkelfodrade vilket är föga smickrande.

Jag kom till och med på mig själv att ibland köpa två exakt samma klänningar från märken eftersom längden var för kort och då skulle jag låta en sömmerska lägga till längd genom att klippa upp och använda den andra klänningen för att lägga till längd samtidigt som jag behöll den som en “mini” klänning men den passade bara min figur bättre.

Jag blev trött på det här och bestämde mig för att jag ville vara förändringen.

Varför är det viktigt att det finns fler märken som ditt i plus size-utrymmet?

Jag känner ärligt talat att det finns ett stort gap på marknaden för märken som faktiskt förstår en kurvigare kropp och kvinnors stil och hur vi gillar att klä oss.

Jag är själv storlek 16 så jag kan anpassa alla mina prover på min egen kroppsform och sedan kan jag se vad som fungerar, vad som inte smickrar eller vad som behöver anpassas och förändras.

Jag vet att vissa märken kommer att använda skyltdockor för att passa sina stora kläder och det är inte vettigt eftersom du inte kan se hur det rör sig eller fungerar för en kurvigare kropp.

Det finns så många kvinnor från unga år som kämpar med att hitta märken som passar deras kroppsform eller känner sig svikna av märken, och jag minns hur det är.

Du kommer att beställa en storlek XL i ett märke och sedan inte ens kunna få den över armarna och det slår ditt självförtroende och får dig att känna att du är problemet när du inte är det.

(Bild: Lucy Bramley)

Var du tvungen att träna för att komma hit?

Jag tog examen i PR och marknadsföring. Jag lärde mig mest på jobbet.

Har du någonsin arbetat i en annan bransch – hur förändrades karriären i så fall?

Mode har alltid varit min största kärlek och jag har alltid arbetat i den här branschen, men jag har gjort alla olika aspekter.

Under universitetet arbetade jag inom detaljhandeln på Topshop i deras Liverpool-butik, men jag arbetade sedan hos en stor modedesigner i London och på en mode-PR-byrå.

Därefter arbetade jag på very.co.uk när jag tog examen och fick min första roll inom modemarknadsföring. Jag stannade där i fem år innan jag bestämde mig för att starta ett eget varumärke och ta steget med Ruched & Ready.

Vilka kändisar räknar du som dina kunder?

Jag har verkligen tur att kändisar som Maya Jama, Samantha Faires och Emily Atack älskar mitt varumärke och bär några av våra stilar regelbundet.

Det är ganska coolt! Hur kom det sig?

De första kändisarna som bar mina mönster var en total överraskning!

Emily Atacks stylist beställde faktiskt tre klänningar från hemsidan och jag hade ingen aning om att det var för en kändis eller någon känd. Hon bar den på sin komedishow och gick sedan ut efteråt. Det pappades och hamnade i några kändisinslag, och sedan taggade hon mig på sina berättelser, och jag såg bokstavligen så många nya följare och massor av intresse på webbplatsen.

Maya Jama var en annan fullständig överraskning och helt organisk, eftersom hennes stylist beställde den och sedan hörde jag senare att hon skulle bära den på Aftersun för Love Island. Jag minns att jag tittade och väntade för att se om hon skulle gå ut i någon av designerna och sedan gjorde hon det inte, och jag blev så besviken eftersom jag verkligen blev glad för att hon skulle bära den.

Som tur var för en tjejkväll med vänner bar hon en av mina klänningar och sedan taggade hon mig på Instagram och den plockades upp.

Maya Jama klädd i den vita rynkiga miniklänningen från Ruched and Ready (Bild: Getty Images för The Birley Clubs)

Jag når regelbundet ut till kändisar och influencers också, och jag har alltid sett riktigt bra feedback från dem som bär mina klänningar.

Att klä på kändisar är fortfarande en så spännande del av att ha mitt varumärke, och jag blir fortfarande riktigt exalterad när en stylist begär saker från mig för att klä en av sina kändiskunder.


En genomsnittlig dag i arbetslivet för Lucy Bramley

09:00: Jag börjar min dag när jag vaknar och svarar på e-postmeddelanden och meddelanden från utländska leverantörer som jobbar framåt.

10:00: Jag gör mig i ordning runt 10:00 och går på kaffe innan jag går in på kontoret.

11:00: Det finns aldrig en typisk eller genomsnittlig dag som ägare av ett varumärke, så det slutar med att du prioriterar vad du än behöver göra den dagen. Så vid det här laget kommer jag att arbeta med den mest pressande uppgiften vi har, vilket kan vara något planerat som att organisera en ny kollektion eller något helt oväntat som att snabbt behöva hitta en ny leverantör.

(Bild: Lucy Bramley)

13:00: Jag ska äta lunch men kan då ofta hoppa på nästa grej jag ska göra samt ha designmöten, skapa köplakan till mina nya kollektioner, prova prover och titta på tygprover.

15:00: En sak som jag gillar att hålla koll på mig själv är att kolla kundfeedback eftersom vad de tycker om vår design och passform verkligen spelar roll.

19:00: Jag planerar mycket av min sociala medieaktivitet på dagen och schemalägger det för kvällen så att jag vet vad jag lägger upp den dagen och natten. På min kväll kommer jag också att nå ut till influencers och innehållsskapare för att diskutera gåvor och samarbeta med dem och nå sin publik.

Vad älskar du mest med ditt jobb?

Jag tror att jag älskar att varje dag är annorlunda, och det är alltid något som förändras i modebranschen så det håller det spännande.

För mig kommer min främsta passion från att designa mina kollektioner och lyssna på feedback från våra kunder om vad de gillar och känner sig säkra på, samt att undersöka de bästa trenderna och stilarna för att smickra varje figur.

Vad ogillar du mest?

Jag älskar ärligt talat alla aspekter och jag säger inte bara det för att det är mitt eget varumärke!

Det finns definitivt fortfarande dagar då det är svårt att motivera sig själv, eller så har du ett jobb som du verkligen inte vill göra, men jag skulle aldrig säga att jag någonsin ogillar någon del av Ruched & Ready – även packning av beställningar och sorteringslogistik är fortfarande en del av mitt varumärke som jag tycker om!

MER: Jag sålde min träningskollektion för att starta en pizzaaffär – den är nu värd 10 000 000 pund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *