Kostnaden för att bli gravid för ett lesbiskt par

By | August 16, 2023

jagJag har alltid velat ha barn, men först ville jag känna mig redo – personligen och professionellt. Nu, när jag är 36 år och min fru, Ashley, är 35, känner vi oss så redo som vi tror att vi någonsin kommer att bli. Som lesbiska visste vi från början att vetenskapen skulle vara en ledande karaktär i vår berättelse. Vad vi dock inte visste var operationsordningen, hur många steg som skulle vara inblandade och – avgörande – hur vi skulle ha råd med allt. Som det visar sig är kostnaden för att bli gravid som ett lesbiskt par hög under de bästa omständigheterna.

Jag tog till Google för att börja samla in information om steg som är involverade för att jag ska bli gravid via intrauterin insemination (IUI) med donatorspermier och även för att undersöka de tillhörande prislapparna. Snabbt blev jag överväldigad. Medan Ashley och jag knappast är ensamma om att söka medicinsk intervention för att hjälpa oss att skaffa barn. Fertilitet har blivit en fullskalig industri som uppskattas till 8 miljarder dollar; det ger alternativ för de många människor som navigerar i infertilitet och människor som är i relationer (eller singel!) så att medicinsk hjälp behövs för att få ett barn. Det är bra att medicinsk innovation har gett så många möjligheter, men wow, är det dyrt. Här är vad jag lärde mig

Kostnaden för att bli gravid som ett lesbiskt par

Att dyka direkt i, åtminstone, skulle en injektionsflaska med spermier kosta mellan $1 195 och $1 895 på California Cryobank, vilket är vad vi planerade att använda. Och de rekommenderar att köpa fyra flaskor per önskat barn. Om du räknar med att vilja ha flera barn från samma donator? Tja, enkel matematik avslöjar hur snabbt och brant dessa siffror klättrar. Det priset inkluderar inte heller merförsäljningar som $145 till $250 för en 90-dagars prenumeration för att lära dig mer om givaren med saker som foton, eller ytterligare $25 à la carte-artiklar, som en ljudkonversation.

Sedan kommer själva babytillverkningsdelen. Kostnaden för en insemination på kliniken, som rekommenderas, täcks inte av de flesta försäkringsplaner (inklusive min egen) och kan kosta uppemot $3 000 per försök. Den avgiften inkluderar inte konsultationskostnader, ytterligare medicinering och testning.

Ja, du kan spara pengar med en DIY-hemma intracervikal insemination (ICI), ofta kallad “turkey baster”-metoden (trots att du faktiskt inte använder det köksverktyget). Men Ashley och jag bestämde oss för att det finns värde i att gå med IUI. En liten studie fann att det är tre gånger större sannolikhet för IUI att leda till graviditet än ICI, och även om själva proceduren är dyr, så är det också spermierna vi skulle hantera. Dessutom, med tanke på vårt slutmål om en framgångsrik graviditet, ansåg vi att den statistiken ger övertygande anledning att betala för professionell hjälp.

För dem som ännu inte är redo att bli gravida eller vill ha flera barn från samma spermiedonator, lärde jag mig att lagringsavgifterna kan ligga på mellan $285 för sex månader till $3 000 i 10 år. (Många banker har en “återköpspolicy” som gör att du kan returnera oanvända flaskor för halva inköpspriset. Många har också finansieringsalternativ.)

Om du inte har turen att arbeta på ett företag som erbjuder fertilitetsförmåner, eller i ett tillstånd som kräver försäkringsskydd för infertilitet, täcker din försäkring inte nödvändigtvis en krona. Tyvärr, som egenföretagare i Kalifornien, var min fru och jag ensamma.

Vad som blev klart efter att ha gjort lite forskning och knasande siffror är att vi skulle spendera minst 12 000 dollar på spermier för två barn, insemination inte inkluderat.

Vad som blev klart efter att ha gjort lite forskning och knasande siffror är att vi skulle spendera minst 12 000 dollar på spermier för två barn, insemination inte inkluderat. Jag började känna mig avskräckt och att prata med vänner som hade gått igenom processen – med varierande resultat – fick mig att må både bättre och sämre. Å ena sidan insåg jag att jag inte kände mig ensam, men å andra sidan kändes det skrämmande att förstå sannolikheten att vi troligen skulle behöva prova i flera omgångar.

Sedan vi började vår fertilitetsresa har Ashley och jag hittat vår perfekta för oss spermadonator, och vi känner oss lyckliga över det. Ändå är vägen framåt fylld av oroliga känslor och osäkerhet. Och den ekonomiska komponenten i det hela är oupplösligt sammanflätad. Men information är makt, och jag känner mig beväpnad med det. I ett försök att identifiera guldkanter av personlig tillväxt har jag hittills identifierat fem ekonomiska takeaways från denna erfarenhet.

5 ekonomiska välbefinnande för att planera min fertilitetsresa

1. Påminnelse: Jag kan be om vad jag är värd

Att undersöka min ekonomi för att förbereda mig för denna fertilitetsresa tvingade mig att återvända till min relation med pengar. När jag undersökte mina inkomster kunde jag se var jag, trots att mitt arbete med Ladies Get Paid fokuserade på att förespråka ditt ekonomiska värde, inte var min bästa förespråkare, och jag behövde höja mina priser. Mina avgifter behövde en uppgradering, och jag behövde inte må dåligt över det. Att göra det för mitt framtida barn gjorde det på något sätt lättare.

2. Jag kan nog trimma vissa utgifter i mitt liv

Jag tror att när du lägger till något nytt i ditt liv, bör du leta efter vad du ska dra av för att ge plats åt det. Med tanke på hur dyr hela den här processen visade sig vara, började min sanering med mitt bankkonto, och identifierade alla olika sätt jag läckte pengar som prenumerationer och appar som jag inte använde, och Amazon-returer som bara satt runt huset.

3. Det är möjligt för hobbyer att generera inkomst

Att röja runt huset ledde faktiskt till en del extrainkomster genom att sälja gamla böcker, kläder och möbler. Det utlöste i sin tur en helt ny intäktsström från sidan av återförsäljning av saker från sparsamhetsbutiker och fastighetsförsäljning, vilket är något som min fru och jag nu gör på helgerna.

4. Allt är förhandlingsbart

Från kostnaden för ultraljud till konsultationer med fertilitetsläkare, kunde jag utarbeta en lösning som antingen sänkte avgiften eller tillät mig att betala i omgångar.

5. Finansiell skam är en riktig sak

Som småföretagare arbetar jag för att påminna mig själv om att bara att stanna kvar i verksamheten är ett mått på framgång. Trots det är det svårt att inte klandra mig själv för att jag inte gjorde det bättre. Denna fertilitetsprocess har öppnat skamkänslor för mig, och även om den är svår, har den också gett en möjlighet att arbeta mot helande.

Bortsett från ekonomin, var min största personliga takeaway från hela den här processen att lära mig hur man gränsar för att ha en plan för att ställa upp på framgång och låta saker utvecklas som de vill. Jag tror att vem vårt barn än blir, var de än kommer ifrån, och hur mycket de än kostar, kommer de att vara ett mirakel – värt vartenda öre av att investera i fertilitetsprocessen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *