Linda Evangelista säger att hon fortfarande får botox efter CoolSculpting-proceduren som gjorde henne vanställd

By | August 12, 2023

Linda Evangelista har avslöjat att hon fortfarande får botox efter att hon provat CoolSculpting-proceduren som gjorde hennes ansikte “vanställt”.

Den 58-åriga supermodellen reflekterade över sitt beslut att göra det kosmetiska ingreppet under en nyligen intervju med Vogue, som hon dök upp på omslaget till tidningens septembernummer. Som noterats av CoolSculptings officiella webbplats, är proceduren ett varumärke för fettfrysningsprocessen kryolipolys.

I september 2021 gick Evangelista till Instagram för att dela sin serie av sällsynta biverkningar efter ingreppet, inklusive en påstådd ökning av “fettceller” som gjorde att hon “permanent deformerad även efter att ha genomgått två smärtsamma, misslyckade, korrigerande operationer”.

Under hennes senaste intervju med Vogue, sa hon att hon under åren inte har varit orolig för hur hennes utseende kan förändras genom åldrande. Men hon erkände också hur den kommentaren var lite “hycklande”, eftersom hon avslöjade att hon fortfarande får botox.

“Jag har inget emot att åldras. Åldrandet tar oss dit vi vill vara, och det är ett långt liv för mig, säger hon. “[Makeup artist] Kevyn Aucoin var så rädd för rynkor och han fick dem aldrig. Jag vill ha rynkor – men jag botoxar min panna så jag är en hycklare – men jag vill bli gammal.”

Hon tillade att hon ser fram emot att åldras, eftersom hon är mamma till en 16-årig son, Augustin, som hon delar med ex François-Henri Pinault. “Jag vill se min son växa till en fin ung man,” tillade hon. “Jag vill bara stanna kvar.”

Men modellen kom också ihåg att innan nyheten kom om hennes erfarenhet av CoolSculpting kontaktade hon några av sina berömda vänner, inklusive Cindy Crawford och Naomi Campbell, som dök upp på Vogue täcka med henne.

“Jag kunde inte leva med det längre”, sa hon. “Jag ville gå ut.”

Det här är inte första gången Evangelista delar med sig av sina uppriktiga tankar om kosmetiska ingrepp, speciellt CoolSculpting. Under en intervju med brittiska Vogue i september 2022 öppnade hon upp om sitt beslut att genomgå operationen i första hand och förklarade att det kom efter att hon sett otaliga reklamfilmer om det.

“De där CoolSculpting-reklamerna var på hela tiden, på CNN, på MSNBC, om och om igen, och de frågade: “Gillar du vad du ser i spegeln?” De pratade med mig. Det handlade om envis fett i områden som inte ville vika. Det stod inget stillestånd, ingen operation och… Jag drack trolldrycken, och det skulle jag göra för att jag är lite fåfäng”, sa hon. “Så jag gick för det – och det slog tillbaka.”

Hon specificerade att hon efter ingreppet utvecklade paradoxal fetthyperplasi, vilket är när fettvävnaden i kroppen växer istället för att krympa som svar på behandlingen. Medan hon sa att hon försökte allt för att vända resultaten, sa hon att ingenting hjälpte. Hon kom då ihåg att hon till slut hade nått en lågpunkt där hon till och med hade försökt sluta äta.

“Jag var så generad, jag hade precis spenderat alla dessa pengar och det enda sättet jag kunde komma på för att fixa det var noll kalorier, så jag drack bara vatten,” sa hon. “Eller ibland skulle jag ha en stång selleri eller ett äpple. Jag höll på att tappa förståndet.”

Evangelista, som var en av de mest framgångsrika modellerna på 1990-talet, fortsatte med att erkänna att om hon hade känt till risken med ingreppet, skulle hon inte ha gjort det. “Om jag hade känt till biverkningar kan det inkludera att du förlorar ditt försörjning och du kommer att bli så deprimerad att du hatar dig själv…” sa hon tårfyllt. “Jag skulle inte ha tagit den risken.”

Efter förfarandet 2021 lämnade supermodellen in en stämningsansökan mot Zeltiq, företaget som marknadsför CoolSculpting för 50 miljoner dollar i skadestånd. Samtidigt avgjorde rättegången i juli 2022, även om villkoren för förlikningen var oklara.

”Jag är glad över att ha avgjort CoolSculpting-ärendet. Jag ser fram emot nästa kapitel i mitt liv med vänner och familj, och är glad över att kunna lägga den här saken bakom mig”, skrev Evangelista till sin Instagram Story då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *