Med 3 barn är det viktigt att lära sig att spåra utgifter

By | August 17, 2023

Så du vill ha en sund relation med din ekonomi och förbereda dig för pensionen, men du är inte säker på var du ska börja eller hur du ska ta dig dit. Med Money Talks beskriver tre personer i olika livsstadier sin erfarenhet av att arbeta med en finansiell professionell för allra första gången. Som det visar sig är det aldrig för tidigt eller sent att chatta igenom dina mål med någon som kan hjälpa.

Innan du träffar en finansiell expert för att prata igenom vägspärrar och mål för pengar, är det viktigt att få klart för dig var du är just nu och var du helst vill vara. Här träffar du en av de tre deltagarna inför hennes samtal med proffsen och lär dig om hennes specifika bakgrund och pengars avsikter.

Om mig: Jag är en 45-årig utbildningsledare i Columbus, OH, och jag är gift och har tre barn. Jag och min sambo delar på pengar, men vi får inget annat externt ekonomiskt stöd. Min nuvarande relation med min ekonomi är undvikande tills det inte längre är ett val. Jag skulle vilja få bättre koll på hur min ekonomiska situation ser ut, så att jag kan känna mig stärkt snarare än orolig och osäker på de val jag gör. Att lära mig hur jag kan spåra mina utgifter bättre kommer förhoppningsvis att hjälpa mig att veta att jag sparar smart samtidigt som jag lever en livsstil som ger mig möjligheten att njuta av min familj och vårt liv.

Hushållens inkomstintervall: $215 000–540 000 $

Vilka är dina vanliga månatliga utgifter?

Mellan mat, kläder och bara allmänna levnadskostnader förknippade med att ha en familj på fem, har vi en lång lista med månatliga utgifter som kommer från de inkomster vi tar in. Här är våra största utgifter – men var säker, de andra gör det Lägg till:

Bolån: 5 000 USD

Direkt insättning till nödsparande: $1 000

Direktinsättning till barnens collegefonder: $450 vardera ($1 350 totalt)

Automatiskt uttag till 403(b): 6 procent av lönecheck

Vilka är dina kortsiktiga ekonomiska mål?

Jag skulle älska att lära mig hur jag bättre spårar mina utgifter så att jag kan förstå vart pengarna tar vägen. När jag överväger den föregående frågan om att bara lista mina månatliga utgifter, inser jag att att ha en större medvetenhet om mina utgifter kan gynna hur jag närmar mig att skapa en känsla av ekonomisk hälsa. Jag skulle vilja komma från en plats med kunskap om var jag står ekonomiskt.

Jag skulle älska att lära mig hur jag bättre kan spåra mina utgifter, så att jag kan förstå vart pengarna tar vägen.

Jag skulle också vilja öka mina besparingar för livskvalitetskategorier – semester! – och generellt sett öka min känsla av ekonomisk flexibilitet och minska den oro jag känner kring pengar.

Vilka är dina långsiktiga ekonomiska mål?

Jag skulle vilja lämna mina barn så mycket som möjligt. (Är det möjligt att starta en cykel av generationsrikedom, och är jag för sen?) Jag skulle också nöja mig med att se till att jag inte lämnar mina barn med skulder.

Jag skulle också vilja ha råd att ta en eller två stora resor per år.

Vilka är hindren för att du ska nå dina ekonomiska mål?

Min största ekonomiska barriär kan mycket väl vara mitt eget begränsade tänkande – det är något jag jobbar på att förändra, och jag skulle uppskatta tips här. Jag är också känd för att köpa saker jag inte gör behöver men vill ha. Finns det en tankeskola om glänsande saker och hur de räknas in i en persons budget utan att spåra ur några ekonomiska mål?

Jag tror också att jag har ett inkomsttak i min nuvarande roll – det är något jag jobbar med.

Vilka anser du vara dina största utmaningar när det gäller att hantera ditt ekonomiska välbefinnande?

Jag har ett ansträngt förhållande till pengar som jag nog skulle kalla ohälsosamt. Jag finner mig själv helt undvika ekonomiska frågor tills jag tvingas konfrontera dem. Jag tror inte att detta är det bästa sättet att gå tillväga – det får mig absolut inte att känna mig bemyndigad.

Vilken är din nuvarande strategi för pensionsplanering?

Jag bidrar med 7 procent av min lön per månad till ett pensionskonto, men jag vet att det inte räcker.

Hur känner du inför pensionen?

Mina allmänna känslor är en kombination av huvud-i-sanden, rådjur-i-strålkastare. Jag är försiktigt optimistisk att jag fortfarande kan ta mig samman för att göra en solid plan som gör att jag kan njuta av några år efter jobbet av hög kvalitet. Jag behöver bara vidta några åtgärder för att få det att kännas genomförbart medan jag navigerar i mina fastställda familjekostnader och livsstil.

Har du någonsin arbetat med en finansiell professionell? Nej.

Vilka känslor väcker det för dig att prata om ekonomi? Vilken känsla skulle du vilja känna kring din relation till din ekonomi?

Bra fråga! Jag skulle älska att känna mig kunnig, bemyndigad, tydlig, fridfull, målmedveten, självsäker och stolt. För närvarande lutar jag mer åt… icky?

Beskriv din relation till din ekonomi som den ser ut för närvarande såväl som historiskt.

jag är en massa mindre säker med min ekonomi än jag skulle vilja vara, och det har varit ett ganska genomgående tema så länge jag kan minnas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *