Modedesignern Haya Jarrar delar med sig av sina bästa tips för södra Frankrike

By | August 16, 2023

Modedesignern Haya Jarrar har kommit till södra Frankrike i flera år. Känd för sin unika personliga stil som lyfter anständiga klassiker med eklektisk utstrålning, den Dubai-baserade jordanska grundaren och kreativa chefen för konfektionsmärket ROMANI är lika kunnig när det kommer till de bästa platserna att besöka i hennes bästa sommardestination.

Hur länge har du kommit till SoF och varför älskar du det?

Jag har besökt södra Frankrike ett bra tag, och jag älskar det absolut. Det finns så mycket att göra och för att inte tala om den otroliga maten och de underbara människorna.

Vilken är din favorittid att besöka SoF?

Mina favoritmånader i södra Frankrike är juni och juli.

Vilket är ditt favoritställe att bo på när du är här?

Även om jag vanligtvis bor i ett familjehem i Cannes, finns det få hotell som jag absolut älskar. Mina bästa val är Hotel du Cap-Eden-Roc, Hotel de Paris i Monaco och La Reserve i St Tropez.

Har du några favoritrestauranger/strandklubbar/barer/dolda pärlor när du är här?

Salama St Tropez / The Grill Monaco / restaurangen på Hotel du Cap-Eden-Roc / LPM i Nice / Kinugawa St Tropez / Byblos St Tropez och Pablo St Tropez för drinkar / Le Guerite Cannes / Anjuna Beach Cap d’ail / La Reserve i Nice / Gaia Monaco/ är min favorit La Bastide Saint-Antoine, och Jacques Chibois vet inte många om det / Casa Amore St Tropez / Keller Beach Antibes/ Loulou St Tropez / Indie Beach St Tropez/ Monte Carlo Beach/ Bar Américain Monaco, och slutligen de bästa icke-lokala restaurangerna för mig skulle vara Em Sherif Monaco och BanH-Hoi St Tropez.

Jag älskar också Baba Restaurant Bar Beach i Cap d’Antibes, middag på Mamo Michelangelo i Antibes, Hotel Amour i Nice, Bocca Nissa, Castle Plage och La Colombe D’or.

Hemligt ställe som du älskar?

Bästa gelato är definitivt Glacier Barbarac i St Tropez – klassisk.

Bästa klubbarna att dansa hela natten?

Ingen behöver verkligen nattklubb när du kan festa hela dagen i södra Frankrike. Men om jag skulle välja en favorit nattklubb skulle det vara Jimmy’z i Monaco.

Några toppval för modebutiker?

När det kommer till shopping i SoF är det superenkelt eftersom även de exklusiva butikerna erbjuder unika kollektioner som är perfekta för sommaren, som One Monte Carlo där du hittar allt du letar efter, Metropole Shopping Center, den charmiga staden St Tropez och till och med Croisette i Cannes och naturligtvis några gömda strandbutiker.

Bästa stället att varva ner och chilla?

När jag vill koppla av och varva ner bokar jag ett rum på Hotel du Cap-Eden-Roc och spenderar dagen vid poolen/solar, läser en bok och simmar.

Dina toppval av platser som du måste se eller måste göra den här säsongen?

Fest på Anjuna Beach på en söndag, ät middag på Jacques Chibois, starta din fest på Bar Américain på Hotel de Paris Monaco, fest och ät middag på Salama i St Tropez, ät på Kinugawa St Tropez.

Vad ska du ha på dig i södra Frankrike – dina bästa mode-/smyckenval? Vad är det enda du inte kan leva utan i sommar?

Jag kliver aldrig ut ur huset under sommaren utan hatt! Lägger alltid till en touch av chic! Så jag är just nu besatt av min Gucci-hatt. Min Pucci strandväska som jag hittade i Taormina och kan såklart inte leva utan mina romska braletter och klänningar som varje tjej behöver på sommaren.

Vad är din hudvårdsrutin när du är på semester i sommar?

Min skönhetsrutin på morgonen fokuserar på att skydda min hud medan min skönhetsrutin på natten är mer komplicerad och främst är till för att reparera min hud. Jag brukar använda många ansiktsmasker när jag är på semester eftersom jag är mer aktiv och det tar hårt på min hud.

Beskriv din perfekta dag när du är i södra Frankrike?

Min perfekta dag på semestern börjar när jag vaknar tidigt och får mina 10k steg gjorda, sedan solar jag och äter en hälsosam lunch. Efteråt klär jag på mig på kvällen och går ut på middag med vänner.

Följ mig på LinkedIn. Kolla upp min webbsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *