Tips för att tala ut på jobbet som den enda kvinnan

By | August 16, 2023

När du har fastnat i en tuff plats på jobbet – du är *så här nära* att bli utbränd, undrar du om ditt jobb passar rätt, din kontorskultur kan behöva en seriös uppgradering – vem vänder du dig till? Din mentor, som har många års erfarenhet som du kan lita på? Din mamma, som alltid har ditt bästa i åtanke? Eller din BFF, som är pålitlig för ett mördande peptalk? Lägg alla tre perspektiven i en mixer och du har Good@Work, Well+Goods karriärrådskolumn. Se allt

Fråga:

Även när jag arbetar på distans känner jag ofta att jag, som den enda kvinnan i “rummet” i mitt team, blir utestängd från konversationer eftersom det känns omöjligt att prata på jobbet. I själva verket känner jag att jag är mindre värd för laget än jag vet att jag är, att mina idéer inte hörs eller används och att mina karriärframsteg äventyras som ett resultat. Vad ska jag göra?

Svar:

Jag är glad att du ställde den här frågan eftersom jag skulle satsa pengar på att andra känner likadant som dig, om inte på exakt samma sätt. Jag har varit den enda “en” i rummet – i förhållande till både kön och rasidentitet – så jag förstår alltför väl hur isolerande det kan kännas. Det är varken roligt eller acceptabelt att få känna sig som en dold figur under ett teammöte eller på arbetsplatsen i allmänhet. Dessutom kan denna känsla av att vara inrutad eller osynlig kännas ännu mer sammansatt i en virtuell miljö. Men oavsett din installation – oavsett om det är ett virtuellt kontor eller ett fysiskt – ska din röst och talang kännas igen, ses och höras.

Många av oss arbetar fortfarande i avlägsna miljöer, där det kan vara svårt att höra av sig under möten. Vissa kollegor kan kontinuerligt ta plats och inte vara självmedvetna nog att inse att de inte hjälper till att skapa utrymme för andra i sitt team som inte är en del av majoriteten i gruppen och därför kanske inte känner sig trygga och stöttade i prata på jobbet för att dela en annan uppfattning.

Enligt en McKinsey-studie från 2019 som genomfördes i samarbete med LeanIn.org utgör kvinnor en av fem positioner i C-suite-roller på Fortune 500-företag. Och för färgade kvinnor är det, ännu mer isolerande, med en 25 i C-suite roller. Så den olyckliga, fula sanningen är att många av oss är de enda eller en av några få i våra respektive arbetslag. Men trots den obehagliga aktuella verkligheten finns det goda nyheter: du behöver inte förbli Vi får bestämma hur vi vill utbilda, aktivera och dra nytta av våra röster för att säkerställa att statistiken inte har någon annan plats än uppåt. Nedan hittar du tre idéer för att komma till tals på jobbet; Jag slår vad om att när du implementerar dem kommer du att klättra ur den lådan.

3 strategier för att säga ifrån på jobbet för att känna dig mindre inrutad som den enda kvinnan i ditt team.

1. Använd dina resurser, oavsett om du arbetar virtuellt eller personligen

I virtuella miljöer har jag funnit att chattfunktionen på videosamtalsplattformar kan vara min bästa vän eftersom den låter mig använda min röst på ett icke-verbalt sätt. Jag behöver inte nödvändigtvis säga ifrån för att kommunicera min ståndpunkt i varje punkt på agendan, men jag kan använda chattfunktionen för att se till att mina kollegor vet att jag är engagerad i konversationen och att jag har idéer och tankar jag vill förmedla . Chattrutan kan lindra mycket press för att hjälpa dig att komma tillbaka i konversationen.

Chattfunktionen på videosamtalsplattformar kan vara min bästa vän eftersom den låter mig använda min röst på ett icke-verbalt sätt.

Om du befinner dig i en fysisk miljö, utmanar jag dig att tänka på en eller två saker att ta upp för att signalera till ditt team att du är en aktiv deltagare och att din röst är viktig – även om de inte känner igen den. Det är viktigt att tillåta oss själva att skapa vårt eget utrymme i rummet, och ibland kan vi genom att luta oss mot vårt mod aktivera vår röst på nya sätt. Vissa av våra kollegor kanske inte är medvetna om att de utstrålar en atmosfär av exklusivitet, men ju mer vi ställer upp för oss själva, desto mer måste de skapa utrymmet för dig. För, ärligt talat, du kommer inte att ha det på något annat sätt. Du förtjänar en arbetsplats där du kan trivas, inte bara överleva.

2. Lagarbete får drömmen att fungera

Det jag ska berätta för dig kan kännas obehagligt, men ibland är det nödvändigt att ha ett samtal med kollegor för att hjälpa dem att se vikten av att alla i teamet har rättvisa. Om de är den dominerande rösten i dina teammöten måste de vara medvetna om hur de isolerar eller boxar ut andra i laget.

Uppmuntra dem att agera i allierat samarbete genom att vara ett exempel på hur det ser ut att skapa utrymme för att alla åsikter ska delas och värderas. Ett exempel på detta kan vara: “Jag märkte att Sarah försökte bli tyst ett par gånger. Sara ville du höra av dig?” Genom att göra detta kan du märka hur enkelt det kan vara att skapa utrymme för en kollega och humanisera upplevelserna för alla i teamet. Alla känner inte att de behöver kämpa för att få sina röster hörda under varje samtal, och denna lilla men mäktiga handling kan signalera till andra kollegor att de kan vara mer känslomässigt medvetna om teamets dynamik. Börja med att prata med en av dina teammedlemmar och se hur det går.

3. Tålamod är en dygd

Jag önskar att jag kunde berätta för dig att när du implementerar punkt ett och två händer något magiskt och du kommer inte att känna dig utanför igen. Men den enda del av ekvationen du kan lösa med säkerhet är den åtgärd du vidtar. Läraren och författaren Stephen Covey sa: “Jag är inte en produkt av mina omständigheter. Jag är en produkt av mina beslut.” Så även om det från början kan verka som att ingenting har förändrats efter att du åberopat dessa strategier, vet att det kan ta tid för dina handlingar att påverka hur andra uppfattar och reagerar på ditt nya sätt att förespråka dig själv. Mening, ibland är självförespråkande inte en sprint, utan ett maraton. Ändå är att förespråka för dig själv en av de största handlingarna av självkärlek. Det kommer att ge dig möjlighet att känna dig mindre isolerad när du vet att du gör din närvaro känd och centrerar dig själv på laget.

Slutligen, glöm inte att tro på dig själv. Du behöver inte bevisa för någon att du tillhör – det gör du! Du behöver bara bevisa för dig själv att du är värd att förespråka, och jag utmanar dig att börja idag. Dina små modiga handlingar när du säger upp dig på jobbet kommer att göra att du kan stoppa någon från att kasta ut dig framåt.

minda harts

Minda Harts är författare till den bästsäljande boken Memo: Vad kvinnor i färg behöver veta för att säkra en plats vid bordet. Hon är VD för The Memo LLC och adjungerad professor vid NYU Wagner. Hon är värd för en podcast och LinkedIn Live Show som heter Secure The Seat. Minda bor i New York och har en fransk bulldog som heter Boston. Följ henne vidare Twitter, Instagramoch registrera dig för hennes nyhetsbrev här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *